Over ons

Welkom bij De Bootjes van Gent – Rederij Dewaele. Als echt Gents familiebedrijf laten we iedere bezoeker genieten van de prachtige stad.

Hieronder vertellen we je graag wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Lees gerust verder, of nog fijner: ontmoet ons in het echt.

Wat doen we?

Laat je betoveren door de schoonheid van Gent vanop het water en beleef de historische stad vanuit een bijzonder perspectief.

Met onze bevlogen gidsen en verschillende rondvaarten hebben we voor iedereen een geknipte activiteit. Zo kan je Gent ontdekken met een stadsrondvaart, een taxivaart en de hop-on-hop-off watertram.

De Bootjes van Gent zijn de ideale plaats om uit te waaien en de batterijen op te laden. Dat is waar we graag samen met u voor gaan.

Wie zijn we en waar komen we vandaan?

Toen Luc Dewaele en zijn vrouw de bootjes van Gent oprichtten in 1978, was onze identiteit meteen helder: een écht Gents familiebedrijf met een warm hart voor rondvaarten door de prachtige stad.

Nu, zoveel jaren later, dragen we die waarden nog steeds hoog in het vaandel. Het basisrecept werd nooit overhoop gegooid, maar wel steeds verbeterd, met succes.

In de stad van zeven waterlopen varen we elke bezoeker rond met grote passie en een glimlach, en dat werd beloond met toonaangevende awards:

·         “Best Boat Tour of the Year” Travel & Hospitality Awards, 2019

·         “Boat Tour Agency of the Year” Luxury Travel Guide Awards, 2020

·         “Cruise Company of the Year” Travel & Hospitality Awards, 2022

·         Winner “Belgium Prestige Awards”, 2022

Waar staan we voor?

Bij De Bootjes van Gent kijken we steeds vooruit. Naast een gevestigde waarde op de Gentse wateren zijn we ook een pionier op vlak van duurzaamheid.

Ons milieu moeten we koesteren, daarom varen we meer en meer rond met zero emission bootjes. Op onze elektrische bootjes is plaats voor in totaal 200 personen. Dat maakt ons een topper in België qua elektrisch personenvervoer te water.